Diensten

Engineering

De eigen engineeringafdeling van METAL zorgt voor de omzetting van creatieve ideeën naar werkbare ontwerpen en berekeningen voor machines en onderdelen. Vanzelfsprekend wordt daarbij gebruik gemaakt van de meest geavanceerde 3D CAD-systemen. Nog belangrijker is het inlevingsvermogen van de engineers, die het probleem van de klant tot het hunne maken en niet rusten voor het probleem is opgelost. Hun verantwoordelijkheid stopt niet aan de rand van hun bureau of beeldscherm. Regelmatig overleg met de bouwers in de werkplaats zorgt voor een optimale afstemming van theoretische mogelijkheden en praktische werkbaarheid.

Machinebouw

De afdeling machinebouw heeft zich toegelegd op de productie van speciaalmachines. Vrijwel ieder project van METAL is uniek. Natuurlijk bouwen we desgewenst meerdere exemplaren van dezelfde machines maar we zijn natuurlijk geen fabriek. De kracht van METAL ligt in het oplossen van productieproblemen bij een klant. We investeren eerst veel tijd in het analyseren van dat probleem. Dan bedenken we een creatieve oplossing die in nauwe samenwerking met de opdrachtgever kritisch onder de loep wordt genomen en vertaald in een werkbaar ontwerp. Dat ontwerp bouwen we vervolgens in eigen huis. We testen het en ten slotte stellen we het bij de klant in bedrijf.

Revisie en onderdelen

De klanten van METAL zijn voor hun productie afhankelijk van hun machinepark. Stilstand van de machines betekent veelal direct verlies van productiecapaciteit. Snelheid en flexibiliteit zijn daarom tot de handelsmerken van de afdeling revisie en onderdelen geworden. Door snelle reparaties en het eventueel direct installeren van een tijdelijke oplossing beperken we het tijdverlies bij onze klanten tot het absolute minimum. De revisie van bestaande machines blijkt in veel gevallen niet alleen te leiden tot een tweede leven van de apparatuur maar ook tot een efficiëntere productie methode. De afdeling heeft zich ook een naam verworven als producent van kwalitatief hoogwaardige onderdelen; eenmalig of in kleine series vanaf tekening of model.